中国新诗网

立即注册(欢迎实名或常用笔名注册)
搜索
热搜: 活动 交友 discuz

国际微诗大赛【大西洋赛季】汇总帖

[大西洋赛季]《网购》

文/老家梦泉

像决堤的河水
从指缝间涌出

一些风景消失了
一些风景又闪亮起来

谁又能阻挡得住呢?!

My voice

Written by SHAIMAA ABDULRASOL

Has anyone seen my voice?It was flying on a kite, with a short thread, so I let it slip to fly higher
Has anyone seen my voice?It was stumbling in my chest, I trusted its slow crawling, but it overran me
It climbed me and reached the mountain before I ever did.
Has anyone seen my voice?
I need it for a very short time, to stand in the middle of the universe and object.

我的声音

[埃及]莎玛•阿布杜尔拉索尔

有人看到过我的声音吗?它在风筝之上飞,用一根短线,所以它飞得更高
有人看到过我的声音吗?它在我的胸口滚,缓慢地爬行,但是它超过了我
它爬上我并且在我之前抵达山巅
有人看到过我的声音吗?
我真的需要那声音,可以踩在声波上,站在宇宙和物体之间

(英译者 杰哈德•哈迈德  汉译者 曹谁)

Autumn Junction

Fatma Yeşil

autumn evening that spreads out from my hair
queries the stance of red
and mounts up in the  shadow of sea without notice
plants orange in its waves
then: a deep junction

秋夜的结

[土耳其]法蒂玛•耶希尔

秋夜从我的头发开始蔓延
严厉讯问红色的姿态
擅自爬过大海的影子
在波涛中种植了橘色
最后打好一个深深的结

(英译者 纽都然•杜门  汉译者 曹谁)

Home in the Dream

Andrea Rivas

as I lie in the dark, you turn in bed
your back’s a city with all the lights turned on
I wonder where would my home be & slowly set the spot with my index
your shoulder blades bloat as you sigh in your sleep.
I see the tiny doors opening.

梦中的家

[墨西哥]安德里亚•里瓦斯

当我躺在黑暗中,你已经睡在床上
你的背上整座城市的灯火在闪耀
我想知道哪里是我的家,我在慢慢地从灯光中搜寻
你的肩胛骨升起来,在睡梦中幽幽叹息
此时我看到我家那座小门正在打开

(英译者 古斯塔沃•奥索瑞奥  汉译者 曹谁)

【大西洋赛季】蝉诉

文/辽东天赖

声音再大,又有谁会在意?
都当作无聊的聒噪

等吧,等秋后

秋后天清气朗,明日高悬
秋后,再无我的声息

【大西洋赛季】

《远方》
文/静弄闲

远方有灵山
它不动,我动
远方有佳人
她不来,我往

伍晓芳 发表于 2018-5-1 09:49
伍晓芳微诗五首   1、四月    文/伍晓芳  与麦子有关的 一滴夜就染黑了大地 鸟雀儿逆风飞行   2、五一     ...

只允许一首,您可以再发一首来

父亲
             文\芦花

父亲的幸福 超不过一镢那么深
所以父亲一辈子总把镢头
高高举向天空
深深刨进土地

【大西洋赛季】

漂流瓶

文/雾若云

你带着别人的心事,起起伏伏
你充斥生命的模糊,全力透明